surfferie

Er du vild med sol, hav, strand og store bølger, er surfing helt sikkert noget for dig. Var det noget med en lækker surf-ferie til en af de mange lækre surf-destinationer derude?

Skal du afsted på surf-ferie, ønsker du sikkert at få mest muligt ud af din tid mellem bølgerne. Læs derfor her nogle tips til hvordan du hjemmefra kan forberede dig bedst muligt på din surf-ferie.

Opbyg muskelstyrke hjemmefra

At surfe er hårdt. Specielt hvis man ikke er vant til at surfe ofte. For at få mest muligt ud af din surf-ferie, er det derfor en rigtig god ide at opbygge muskelstyrke hjemmefra, så du kan holde så lang tid som muligt ude mellem bølgerne.

Til dette formål er der mange som er glade for at benytte en romaskine. Dette træningsredskab hjælper nemlig med at opbygge styrke i hele kroppen samtidig med at forbedre kondinationsevnen. Vildt, ikke?

Bruger du blot 10 minutter hver dag på romaskinen, vil du kunne føle en mærkbar forskel når du rider på bølgerne. Det er helt sikkert det værd at benytte en romaskine, når du mærker hvor meget den giver dig! Du kan se en god test af romaskiner her.

Træn balancen, og mærk forskellen

Det ser måske legende let ud når surfere rejser sig op på brættet ude blandt bølgerne, og derefter rider på bølgerne ind mod land igen. I virkeligheden er dette alt andet end let! Det kræver nemlig en rigtig, rigtig god balance at stå på et surfbræt. Du kan dog sagtens få det lært, hvis ikke du har prøvet det før! Ligesom det var svært at stå på ski de første par gange, lærer man det når man har øvet sig nok.

Vil du række dig selv en hjælpende hånd til at lære at holde balancen på et surfbræt, kan du med fordel træne din balance hjemmefra. Det kan for eksempel gøres ved hjælp af et vippebræt. Står du på sådant et 10-15 minutter om dagen, vil du kunne opleve en mærkbar forskel. Din balanceevne forbedres, og det bliver meget nemmere for dig at lære at holde balancen på surfbrættet, når du kommer dertil.

Et vippebræt er en god investering, når det kommer til at skulle have mest muligt ud af din ferie. Hvorfor ikke komme i gang allerede nu? Jo før jo bedre!

Spis sundt, og sov godt

Man kan træne muskelstyrke og balance så meget som man vil, men det ændrer ikke på, at den allerbedste måde at forberede sig på, er at have god energi i kroppen. Har man det, er det i hvert fald meget nemmere at vænne sig til at stå på et surfbræt.

Gør derfor dig selv en stor tjeneste, og sørg for at spise sundt og sove ordentligt om natten – både før og under din ferie. Føler du dig oplagt, veludhvilet og stærk, vil dit gå-på-mod hjælpe dig til at få mest muligt ud af din surf-ferie. Du vil også være glad for at du valgte at opbygge din muskelstyrke og din balanceevne hjemmefra!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.