Ferie – den bedste kur mod stress

Ferie den bedste kur

1 år siden |  0 comments  |  Ferie

Vi danskere lever et meget hektisk liv. Hele vores samfund er bygget op omkring arbejde. Vi smider vores børn af i børnehaven, da begge forældre er på arbejdsmarkedet. Barnet skal hentes igen, før klokken bliver alt for mange, herefter skal der laves mad, hunden skal luftes, den store knægt skal have hjælp til sine lektier, chefen ringer og beder dig om at møde tidligere ind i morgen, der skal handles ind, den lille skal puttes i seng, madpakkerne skal smøres.

Endelig kan du ramme din egen seng, men du ved, at hele showet starter forfra i morgen igen. Tanken kan give dig hovedpine. Lyder dette bekendt, er du måske i farezonen for at få stress. En livsstilssygdom, som har taget Danmark med storm de sidste par årtier. Stress kan medføre alverdens sygdomme, da kroppen er kørt i sænk og derved har paraderne nede. Er man en mand, kan man risikere et lavt testosteronniveau. Dette medfører mindre udholdenhed og styrke, rejsningsproblemer, mindre effektivitet på arbejdet og udvikling af mandebryster.

Der er en grund til, at danskerne er et af de folkefærd, som drikker allermest kaffe. Vi skal have masser af energi, for der er masser af ting, som skal ordnes. Stress er en rigtig farlig sygdom og skal, for alt i verden, undgås. Der findes en masse gode tips til, hvordan man kan give sig selv små pauser i hverdagen, men den suverænt bedste kur mod stress er en ferie.

Væk fra hverdagen


Hovedårsagen til, at ferie er så godt til at forebygge stress, er, at du kommer væk fra hverdagen. Det er jo lige netop i hverdagen, at vi bliver stressede. Har du hele familien med på ferie, skal du ikke bekymre dig om arbejdet. Tager man for eksempel på en såkaldt All Inclusive-ferie, skal man heller ikke bekymre sig om madlavning, opvask og rengøring. Det hele er klaret for dig, og vejen er lagt for, at du kan slappe helt af.

Det vigtigste med en ferie er som sagt, at man kommer væk fra hverdagen. Ikke nødvendigvis geografisk, men inde i hovedet. Stress er jo noget, som sker i hovedet for herefter at forplante sig i hele kroppen. Derfor er det ikke så vigtigt, om du kommer fysisk langt væk. Det vigtigste er, at du kommer mentalt langt væk fra hverdagen. Derfor behøver en stressforebyggende ferie ikke at være til sydens sol for mange tusinde kroner.

Et sommerhus lige her i Danmark, eller bare hjemme i dit eget hjem for den sags skyld, kan gøre det. Har man økonomien til det, ville det da naturligvis være fedest at komme sydpå, men man kan jo også vælge at holde ferie noget oftere og så blive her i landet. På denne måde afstresser du din krop oftere.

Er du lidt betænksom ved at bruge penge på en ferie, kan du tænke på ferien som en investering. Du investerer i, at du fortsat kan arbejde mange år endnu. Får du ikke taget dine pauser og dine ferier, sparer du måske på pengepungen, men kan risikere at gå ned med stress. Så er du ikke meget værd på arbejdsmarkedet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Safari for alle: Kom helt tæt på til fods

Er du en globetrotter med en forkærlighed for det eksotiske, naturen og dyr? Med en eventyrlig safarivandring i Sydafrika har du mulighed for at opleve en safari til fods i et vildtreservat, hvor de vilde dyr kan bevæge sig frit rundt. En af Sydafr...

Read More...

Sådan kommer du til Madrid og ser Real Madrid spille

Har du en stor drøm om at se Ronaldo og de andre legender i aktion? Dette er langtfra umuligt, og det er sikkert langt nemmere, end du tror. Denne artikel vil prøve at give dig gode råd til forskellige måder, hvorpå du kan udleve denne drøm og stå...

Read More...

Tag til fantastiske Malaga

Mangler du inspiration til din næste ferie? Så skal du læse med her! Hvis du ikke har været i Malaga før, er det bare med at komme af sted. Den populære havneby byder på mange spændende oplevelser. Der er noget for alle hvad end man er til udsøgte ku...

Read More...