Der er mange aspekter af et liv som senior. Der er både opture og nedture, og så er der fordele og en række ulemper. Engang var man meget alene med at håndtere de mange forandringer, som kan ske i både krop og sjæl.

Men på grund af internettets indtog er der nu en helt anden mulighed for at dele erfaringer og tanker. Der findes en række hjemmesider hvor man både kan finde råd og professionel vejledning, men også kan fortælle egne anekdoter og snakke med andre i samme situation.

Godt at vide inden rejsen

En ting man kan få noget information om er, hvad der er godt at have med på rejsen. Som ældre er der nogle fysiske forhold som man er nødt til at tage i betragtning, og i denne sammenhæng er der noget udstyr og nogle hjælpemidler, som man med fordel kan pakke.

Her er det en god idé at lytte til andre seniorer, som måske allerede har været på ferie. Er der ikke nogen blandt ens venner, så er der helt sikkert nogen blandt fremmede på internettet. Man kan også kigge på diverse salgssider for ældreudstyr. For at hjælpe dig med et overblik kommer her tre af de mest populære forslag.

Tril en tur med rollatoren under ferien

Er du gangbesværet er en rollator et must. Du bruger den sikkert allerede derhjemme, så hvorfor ikke bare tage den md på ferien? Det er der nogen, som vælger ikke at gøre, fordi de mener, at det er for besværligt.

Det kræver lidt ekstra planlægning at have en rollator med, men det er på ingen måde umuligt. Kører man selv kan den nemt pakkes i bilen, og flyver man, så kan man lave en særlig aftale med flyselskabet om at få den med.

Bær tingene rundt i din indkøbstrolley

En anden ting som kan være god at have med, er en trolley til indkøb. En indkøbstrolley er egentlig beregnet til indkøb, men den kan bruges til at transportere alle mulige praktiske ting rundt.

Det gode ved en trolley er at den er rummelig og god at gå med. Den belaster således ikke skuldre og ryg særlig meget, og den er perfekt for en ældre person at have med på tur. Typisk kan man også have en masse ting i den – for eksempel til en lækker picnic eller udstyr til stranden.

Skal du flyve? Så pak støttestrømperne

Alle mennesker har faktisk godt af at bruge støttestrømper under en længere flyvetur. Højden og den længerevarende immobilitet bevirker nemlig, at man kan få rigtig meget væske i fødder og ben. For unge mennesker betyder dette ikke så meget, men for gamle mennesker kan det være farligt.

Et par gode støttestrømper minimerer risikoen for ubehagelige oplevelser på flyet. Det er en nem, billig og diskret måde at rejse mere sikkert og mere behageligt, og derfor er de et must for enhver senior.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.