Har du fået nok af det danske sommervejr, eller manglen på samme, har du måske booket dig en rejse. Udover badetøj, solbriller, sommertøj og en masse solcreme er der også en række praktiske ting, du skal huske. Vi kommer her med et par tips til, hvad du skal huske, inden du rejser, så du kan tage af sted på ferie med god samvittighed.

Husk at tegne forsikring

Skal du rejse udenlands, er det meget vigtigt, at du har en rejseforsikring. Uden en rejseforsikring kan din rejse gå hen og koste dig flere millioner kroner, hvis du kommer galt afsted og skal akutbehandles på et udenlandsk hospital, hvor hverken det gule eller blå sygesikringskort dækker udgifterne. En rejseforsikring dækker også omkostningerne, hvis du mister din bagage, hvis du skulle blive forhindret i at rejse alligevel, eller hvis der sker andre ulykker på din rejse. Tjek derfor, om du er forsikret, og hvis du ikke er, så tegn en rejseforsikring – pengene er godt givet ud, i forhold til de beløb, du risikerer at skylde.

Smykker til at fuldende looket

Skal du til sydens sol og varme, skal du sikkert ud og spise lækker mad på nogle hyggelige restauranter. Sommertøjet og sommerskoene er helt sikkert pakket, men mange glemmer en lille detalje, der fuldender looket, nemlig smykkerne. Et godt tip til at pakke dine smykker med på rejsen er at bruge et tomt toiletpapirrør til at låse dine armbånd gennem. På den måde filtrer de ikke sammen. Ringe kan du lukke ind i en sikkerhedsnål, så er der samling på dem. Det kan være en god idé at rense dine smykker, inden du tager afsted, så du kan stråle endnu mere. Især sølvringe og sølvsmykker generelt bliver med tiden mørkere, men kan med en omgang rensning blive som nye igen.

Undgå en ubehagelig hjemkomst

Inden du tager hjemmefra, så sørg for, at strømmen er slået fra, eller at dine elartikler er taget ud af stikkontakterne. Du sparer penge på strømregningen ved det, men endnu vigtigere undgår du, at der kan gå brand i en stikkontakt, mens du er på ferie. Har du en masse blomster derhjemme, skal du også huske at få en ven, nabo eller familiemedlem til at komme og vande blomsterne, så de ikke er helt visne, når du kommer hjem. Af samme omgang som du får vandet dine blomster, kan personen, du får til at hjælpe dig, også tømme postkassen. Dette er faktisk et vigtigt punkt, da din bolig ellers ser ubeboet ud, hvilket indbrudstyve lige præcis går efter. Et godt tip, hvis du vil have din bolig til at se beboet ud, er også at få en genbo eller en anden til at parkere deres bil i din indkørsel en gang imellem, mens du er væk. Har du styr på disse ting, kan du tage afsted med god samvittighed og blot nyde din ferie.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.