Som med så mange andre ting i livet realiseres de fleste succesfulde projekter med udgangspunkt i grundig forberedelse. Dette gør sig også gældende for din bil, når denne skal klargøres til den helt store bilferie, hvad end det er for at tage på ski i Norge eller for at køre ned til den franske Riviera. Vi har i denne artikel samlet nogle af de absolut vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig i forbindelse med den kommende bilferie. Har du i sinde at tage afsted, bør du derfor læse med her. Rigtig god læselyst.

Det tekniske

I forbindelse med en bilferie er bilen det primære transportmiddel, og derfor er det essentielt, at dit køretøj kan bringe dig frem til destinationen komfortabelt og sikkert. Dertil er det selvfølgelig også essentielt, at driftsikkerheden er i top, så de dyrebare ferietimer ikke skal anvendes på en tysk rasteplads, imens man venter på den internationale autohjælp. Første anbefaling skal derfor lyde på, at du gennemgår bilen fra ende til anden og tjekker, at dækkenes slidbaner er inden for de lovmæssige krav, at bremseskiverne ikke er nedslidte, og at du samtidigt gennemgår olieniveauet og påfylder, hvis det er nødvendigt. Du bør ligeledes tjekke bremserne og bestille nye, hvis påkrævet, og dette kan gøres på koebbremser.dk.

Ved større tekniske udfordringer som mislyde eller andet, kan det være anbefalelsesværdigt at besøge det lokale autoværksted inden afrejse, så du er sikker på, at det hele er i top.

Det sikkerhedsmæssige

Når du kører afsted på bilferie, skal du være opmærksom på, at der internationalt kan være nogle krav til bilen, og eksempelvis i Tyskland er det lovpligtigt at have en sikkerhedsvest og en advarselstrekant, når man færdes på det tyske vejnet. Ud over lovmæssige formaliteter bør du også være opmærksom på, hvordan du pakker bilen, idet løse objekter som kufferter, tasker og andre genstande ved en kollision kan være superfarlige, og det er derfor en god idé at sikre sig, at alt er forsvarligt placeret og fastgjort, så intet i kabinen bevæger sig uhensigtsmæssigt, hvis uheldet skulle være ude. En anden overvejelse, som også kan være fordelagtig at gøre sig, er i forhold til den internationale autohjælp, hvor det mange gange er muligt at tegne et abonnement inden afrejse, så man er sikker på, at hjælpen er nær, hvis uheldet er ude.

Det underholdningsmæssige

Hvis der er noget, der kan have en påvirkning på humøret i familien i en lille og tætpakket bil, så er det, hvis børnene keder sig. Det er derfor vigtigt at gøre sig klare overvejelser om, hvordan børnene kan aktiveres på den lange rejse. Husk derfor underholdning som for eksempel videofilm, små spil eller lignende, og hav også gerne en lille madpakke med, hvis sulten melder sig, og der er langt til nærmeste spisested.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.