Mange danskere valfarter hvert år til sydligere og varmere himmelstrøg, men det er faktisk ikke nødvendigt at rejse flere 100 km. for at komme til fantastiske steder, da Skandinavien gemmer på unikke oplevelser. Her er stor variation i naturen, hvor de norske og svenske fjelde bidrager med fantastiske scenarier, hvorimod Danmark har fantastiske brede strande, blandt andet ved den jyske vestkyst.  Her kommer nogle tips til hvad der er værd at se, hvis rejsen går til Skandinavien.

 

De norske fjelde

Norge er et af Europas længste lande, hvor der fra syd til nord er over 1000km. Landet har derfor en fantastisk lang og ikke mindst spektakulær kystlinje, hvor mange fjorde i kombination med et flot bjerglandskab gør hele denne kyststrækning til en unik oplevelse.  Dertil har landet et par varemærker, som man skal se som turist i Norge. En af dem er Preikestolen, som er en klippeafsats, der ligger ved bredden til Lysefjorden. Turen op til Preikestolen er ikke for sarte sjæle, da man vandrer op af smalle stier og klipper, hvorfor det hurtigt kan blive en hård tur, hvis formen ikke er vældig god. Dertil kræver det forholdsvis varmt tøj, da temperaturen ændrer sig i takt med højden stiger, hvilket er muligt at lokalisere på Termoland.  Derudover er der som førnævnt mange fantastiske fjelde og fjorde, hvor Geirangerfjorden er den måske flotteste fjord i hele norden. Her er der vandfald som gør de mange klippeskråninger levende, ligesom man kan gå rundt om fjorden på en af de mange ruter, hvor den ene fantastiske udsigt efter den anden vil tage pusten fra selv de mest berejste personer.

Gamla stan i Stockholm

Sverige har ligesom Norge meget flot natur, men den svenske hovedstad Stockholms gamle bydel kaldet Gamla Stan er et must see, hvis turen går til Sverige. Gamla stan er en af de bedst bevarede middelalderlige bydele i Europa. Det er her Stockholm blev grundlagt i 1252.

Et besøg til Gamla Stan vil byde på et væld af attraktioner, hvor forskellige barer, små butikker og restauranter byder på det bedste fra Sverige.  Derudover er der et væld af museums, ligesom Sveriges national katedral ligger.  Den største attraktion er derimod det kongelige palads, som er et af verdens største paladser med mere end 600 værelser.  Alle disse seværdigheder er gemt inde bag gamle charmerende huse, som minder giver en følelse af, at man er i en anden tid.

Stockholm ligger så tilpas langt oppe i Sverige, at det ikke vil tage lang tid at komme fra Skandinaviens største by og ud til de svenske fjelde, hvor indre Idre Fjäll byder på fantastisk natur og gode muligheder for skisport i vinterperioden.

Bornholm

Den lille danske klippeø ligger som en perle i Østersøen, hvor sproget er en del anderledes end hvad der snakkes i resten af landet, hvilket bidrager til charmen. En af de største attraktioner på øen er Hammershus, som er en gammel middelalderfæstning, som ligger og troner i den nordligste del af øen. Derudover er der mange charmerende byer på Bornholm, hvor Svaneke, som tidligere er blevet kåret til Danmarks flotteste købstad, er bestemt et besøg værd.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.