Stort tillykke med familieforøgelsen! Det er altid spændende at få en lille ny, og ofte betyder det at tilværelsen bliver vendt på hovedet. Du kan måske ikke feste hver weekend længere, men der er mange af de ting du gjorde før du fik en baby du stadig kan, selvom det umiddelbart virker umuligt. Det kræver som regel bare mere planlægning. For eksempel kan du sagtens stadig tage på spændende rejser til smukke steder, selvom du har fået en baby. Det kræver selvfølgelig mere hensyn – men det er bestemt ikke umuligt!

Du guides her til hvordan rejsen med baby både bliver sjov for dig og den lille!

Planlæg, planlæg og planlæg!

Da du ikke havde et barn at tage hensyn til, plejede du måske at være mere spontan i din rejseplanlægning. Du vidste grundlæggende hvor du skulle hen, og havde nogle seværdigheder du gerne ville besøge – men resten tog du på gefühlen!

Den luksus har du ikke på samme måde, når du har en baby med. Det siger sig selv at ikke alle steder er småbørns-venlig, og så er der andre steder hvor din sunde fornuft siger dig at det ikke vil være så smart at tage baby med hen.

Udover at planlægge sin rejse ud fra et baby-synspunkt, er det en god idé at dobbelt-tjekke alt det praktiske vedrørende rejsen. Det ville for eksempel være surt at stå i lufthavnen på Sri Lanka, og opdage at du ikke havde fået ordnet det hjemmefra. Så husk dit visum! Når der er så meget at tænke på vedrørende baby, er det nemmere at glemme det andet essentielle der også skal ordnes.

Lad barnevognen blive i garagen

Når du skal have baby med rundt på ferien, kan det blive noget af en opgave hvis du har barne- eller klapvogn med. Barnevognen skal foldes sammen, ind i bilen, ud ad bilen, foldes ud og så videre. Derudover er det ikke alle rejsedestinationer hvor det er praktisk at have en sådan med – nogle steder ligefrem helt umuligt! Overvej derfor når du planlægger din rejse, om det kunne være smartere at lade barnevognen stå hjemme i garagen, og i stedet købe en strækvikle eller bæresele?

Den mest åbenlyse fordel ved dette er, at en strækvikle eller bæresele fylder meget mindre end en barnevogn, og derfor er nemmere at komme rundt med.

En strækvikle er et stykke elastisk og stærkt stof, som du vikler rundt om dig, og derefter placerer baby i. Baby ligger derved tæt ind på dit bryst, og bliver varmet af din kropsvarme. Derved får du begge hænder fri, og baby vejer ikke så meget.

En bæresele fungerer på nogenlunde samme måde, bortset fra at her er baby spændt fast i en sele, som er spændt fast til dig.

Afhængigt af din rejsedestination og hvilke aktiviteter du regner med at lave, kan du overveje om en strækvikle eller bæresele passer bedst til dine behov.

Her kan du læse mere om strækvikler, og du kan lære mere om bæreseler på siden her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *