Vestkysten i USA er sprængfyldt med smukke og storslåede seværdigheder, der er must-sees og populære attraktioner – af en grund. Når du skal afsted på tur til USA, er der nogle attraktioner, du bare ikke må misse, og denne artikel tipser dig om de 3 mest storslåede seværdigheder, man finder på den amerikanske Vestkyst. Læs med og bliv inspireret til en tur ‘overseas’.

Yosemite

Yosemite er en fantastisk nationalpark, der ligger i Californien. Den nærmeste by er Mariposa. Parken har nogle fantastiske kløfter og smukke dale, der former et unikt landskab med de lerfarvede og brune sten. Parken blev i 1984 tildelt status som en del af UNESCOS Verdensarvliste. Der har boet mennesker nær Yosemite Valley i omkring 3000 år, men man mener dog, at mennesker har været i området i mere end 8000 år.

Mange af de naturfænomener, man finder i parken skyldes istidens fremrykninger og formationer. Særligt ‘brudeslørsvandfaldet’ er et eksempel herpå. Her er stenformationen blevet trykket på grund af isen ovenpå og er endt med at forme et U. Herfra udspringer det kendte Bridalveil Falls.

Selve Yosemite Valley er desuden et eksempel på, hvordan landskabet er formet af istiden. Her er en flod i midten omgivet af massive flade klippeformationer, der også skaber en såkaldt ‘U-Valley’, hvor en gletsjer har presset sig igennem. Yosemite byder på mange smukke og gamle naturfænomener, som giver dig indtrykket af, at naturens vilde kræfter har været på spil.

Kan man besøge Yosemite med børn?

Det er bestemt muligt at besøge Yosemite med børn, også selvom du gerne vil gå lidt off-road og komme væk fra stierne. Har du mindre børn kan det dog kræve at du bærer dem, men det behøver ikke være svært hvis du har taget en bæresele eller tilsvarende med i tasken.
Rejser du med børn skal du selvfølgelig derudover huske masser af mad og drikke, at forberede dem på hvad der skal ske samt at belønne dem når det går godt – det kan du læse meget mere om i denne guide ovre på kulturnet.dk

Lake Tahoe

Lake Tahoe er en smuk ferskvandssø, der ligger lokaliseret i bjergkæden Sierra Nevada i det centrale Californien. Sierra Nevada ligger placeret lige i mellem staterne Californien og Nevada og man kan derfor opleve bjergkæden i begge stater. Lake Tahoe ligger desuden lige i midten af de to stater. Dybden på søen er i gennemsnit 300 meter og det dybeste sted er 501 meter dybt. Søen huser mange forskellige dyreracer – alt fra bævere til laks.

Hvis du undrer dig over, hvorfor en amerikansk sø ved navn Lake Tahoe er et besøg værd, findes der tre gode grunde:

  • Vandets klare farve
  • Gode skisportsmuligheder i nærheden
  • Dens højtbeliggende lokation

Lake Tahoe har en smuk klar farve, der adskiller sig fra havets blå farver. Dette skyldes primært, at det er en ferskvandssø, og at den ligger højt placeret, knap 1900 meter over havet for at være præcis. Søen udgør et ekstremt smukt syn, når den betragtes fra en af skipisterne i nærheden, men den er også klart en attraktion i søens eget niveau. Er du til naturoplevelser, er Lake Tahoe og Sierra Nevada et must.

Redwood National Park

Sidste forslag til en top 3 over seværdigheder på vestkysten er Redwood National Park. Parken ligger i det nordligste Californien næsten på grænsen til Oregon. Redwood National Park består af utallige træer af sorten ‘Redwood’, der er en speciel træsort, der er lokal og bliver utrolig høj. Redwood kaldes også Sequoia, men må ikke forveksles med de såkaldte Mammuttræer.

Er man i parken, bør man besøge ‘Hyperion’, der er det højeste træ i parken og også rangeret som verdens højeste træ til dags dato. Træerne i parken vil uden tvivl imponere og sætte alle danske træer i forhold. Går man en tur blandt de enormt høje træer, får man et smukt syn – men pas på, at nakken ikke bliver stiv af at kigge op.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.